مرکز بهداشت شهرستان بروجن
۱۴۰۳/۲/۷
1395/09/17
يكم دسامبر برابر با دهم آذر ماه هرساله روز جهاني ايدز مي باشد ،هفته اطلاع رساني (10– 16آذر) به شناخت، پيشگيري بيماري ايدز مي باش

سرپرست شبكه بهداشت و درمان شهرستان بروجن گفت: با فرهنگ‌سازي و اطلاع رساني صحيح مي‌توان روند بيماري ايدز را متوقف كرد.

فرهنگ‌سازي و اطلاع رساني لازمه تحقق اهداف پيشگيرانه در حوزه ايدز سرپرست شبكه بهداشت و درمان شهرستان بروجن گفت: با فرهنگ‌سازي و اطلاع رساني صحيح مي‌توان روند بيماري ايدز را متوقف كرد.

مهندس كرمي  در كنفرانس تغيير رويكرد آموزشي بيماري ايدز و انگ زدايي بيماري ايدز در جامعه كه همزمان با هفته اطلاع رساني بيماري ايدز در شبكه بهداشت و درمان شهرستان بروجن برگزار گرديد گفت: مشكل ما دانستن راه‌هاي انتقال ويروس اچ آي وي نيست و ايراد كار اين است كه نام جنسي، رابطه و تماس جنسي بر اين بيماري نهاده شده و همين انگ اجتماعي مانع از پرداخت و رسيدگي آشكار به اين بيماري مي‌شود.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: امروزه انگ يا داغ، بيشتر رسوايي و ننگ حاصل از دانستن خصوصياتي متفاوت از افراد ديگر است و فقدان آگاهي و يا اطلاعات نادرست منجر به ايجاد احساس شرم و خجالت از افراد و بروز انگ‌هاي اجتماعي، نگرش‌ها و باورهاي نادرست، پيش‌داوري، اهانت و تحقير، بي‌تفاوتي و نگراني‌ها مي‌شود كه اين مورد در خصوص بيماران ايدزي نمود بيشتري دارد.

 همچنين طرد و طرز برخورد افراد با فرد مبتلا به ايدز، رفتارهاي مخاطره انگيز ديگر، محدوديت‌هاي شغلي، ازدواجي و ديگر محدوديت‌هاي موجود را از پيامدهاي انگ اجتماعي خواند و گفت: انگ اجتماعي پيامدهاي بسيار زيادي دارد و بر همين اساس بايد با مشاركت افكار و راهكارهايي چون آموزش و اطلاع‌رساني، تغيير نگاه نسبت به بيماري، تغيير رفتارهاي مخاطره انگيز، توجه، حمايت و همدلي با بيماران آگاهي‌هاي گروه هدف را ارتقا دهيم.

كرمي در تشريح اين موضوع افزود: بايد متوجه باشيم كه تماس و رابطه جنسي يكي از راه‌هاي انتقال اين بيماري است نه همه راه‌ها و انتشار شايعه‌هاي در خصوص پخش حلواهاي نذري و يا رژلب‌هاي آلوده به ايدز نشان از آن دارد كه يا اطلاع‌رساني درستي در اين حوزه انجام‌نشده و يا علائم اين بيماري درست شناسايي نشده است.

سرپرست شبكه بهداشت و درمان شهرستان بروجن با بيان اين كه ارتباطات جنسي كنترل نشده در حال حاضر شايع ترين دليل ابتلاي جامعه به اين بيماري است، افزود: مردم درك درستي از اين بيماري ندارند و تصور مي كنند اگر تنشان به تن يك بيمار بخورد بيمار شده اند كه اشتباه است، اين بيماري ما را انتخاب نمي كند بلكه اين ما هستيم كه با رفتار نادرستمان به سراغ آن مي رويم.

وي افزود: زماني كه جوانان ما از سلامت جنسي خود بي خبرند طبيعي است كه به اينترنت، ماهواره و شبكه هاي مجازي پناه مي برند و ما پايگاه مناسبي براي اطلاع رساني در اين زمينه نداريم.

كرمي افزود: بسياري از جوانان به دليل عدم آگاهي در زمينه مسائل جنسي دچار گرفتاري و مشكلات مي شوند، هنوز هم مسئله اعتياد تزريقي وجود دارد، مسئله استفاده از روانگردانها و استفاده از شيشه در كشور روند رو به رشدي را نشان مي دهد كه اين مسئله نگران كننده است و اين مواد جديد هنجارهاي اجتماعي را از بين مي برد و موجب مي شوند كه افرد به بيماري هاي مقاربتي مبتلا شوند.

افزايش چشمگير زنان مبتلا به ويروس اچ آي وي، كاهش سن ابتلا، تغيير راه انتقال از تزريق به سمت روابط جنسي و شيوع بيماري هاي مقاربتي مهم ترين مسائلي است كه امروز با آنها مواجه هستيم.

كرمي افزود: الگوي انتقال اين ويروس كه تا سالهاي پيش از طريق سرنگ هاي الوده بوده، امروز به تماس هاي محافظت نشده جنسي تغيير يافته و موج جديدي از نگراني را در ميان مسئولان امر ايجاد كرده و نشان از برخي رفتارهاي پنهان در ميان توده هاي مختلف مردم دارد.

دكتر مجيد فياضي در برگزاري كنفرانس تغيير رويكرد آموزشي بيماري ايدز و انگ زدايي بيماري ايدز در جامعه كه امروز صبح در مركز شكبه بهداشت و درمان شهرستان بروجن برگزار گرديد با تأكيد بر لزوم ارائه خدمات روان‌شناختي فردي و گروهي درزمينهٔ مسائل و مشكلات خانوادگي و زناشويي، مسائل تربيتي فرزندان، مشاوره ازدواج و مهارت‌هاي كنترل استرس و خشم در كارگاه‌هاي آموزشي ايدز افزود: انجام امور زيربنايي، ساختاري، فرهنگ‌سازي و نوآوري و اقدامات پيشگيرانه لازمه تحقق اهداف  در حوزه ايدز است و بايد سازمان‌هاي مردم‌نهاد بيش‌ازپيش در اين حوزه ورود كنند و روزي فرارسد كه در كنار اين سازمان‌ها، نيز با ديگر دستگاههاي دولتي مربوطه نيز گوشه چشمي نسبت به حوزه سلامت نشان دهند.

اين متخصص روانپزشك ابراز داشت: كليد حل مشكل ايدز آموزش است و رسانه نقش مهمي در اطلاع رساني دارد و هنوز اطلاع‌رساني درستي در خصوص بيماري ايدز در سطح جامعه نشده است.

دكتر فياضي با بيان اين كه از ظرفيت رسانه ها مي توان براي آموزش مخاطبين استفاده كرد، گفت: رسانه ها نقش موثري در اطلاع رساني دارند، بسياري از افراد يا از بيماري خود بي اطلاع اند و يا آن را پنهان مي كنند، در حاليكه آزمايش ايدز كاملا رايگان است و اطلاعات بيماران محفوظ مي ماند، با يك مشاوره ساده به راحتي مي توان از ابتلا به اين بيماري مصون ماند.

دكترفياضي با بيان اينكه پيشگيري بهتر از درمان است ، ابراز داشت: ايدز بيماري است كه فعلا درمان قطعي ندارد و بايد بخش عظيمي از انرژي در مسير مبارزه با آن صرف آموزش و اطلاع رساني شود.

وي در ادامه ضمن انتقاد از ديدگاه‌ها و باورهاي نادرست در خصوص بيماري ايدز اظهار داشت: باورهاي نادرست نسبت به اين ويروس وجود دارد كه منجر به پنهان كردن اين بيماري مي‌شود و دامن زدن به موضوعاتي مانند اينكه ويروس ، با دست و روبوسي ، يا در آغوش گرفتن ، كودكان آلوده به اين ويروس بايد از كودكان سالم جدا شوند، فرد مبتلابه ايدز عمر طولاني ندارند، و نظاير آن‌ها از ديدگاه‌هاي منفي و نادرست در خصوص اين بيماري است.

دكتر فياضي گفت: هنجارهاي ذهني و عوامل توانمند ساز همچون مراكز مشاوره، همايش‌ها، مؤسسات مردم‌نهاد و وجود رسانه‌هاي متعدد را بخشي از راهكارهاي پيشگيري از ايدز عنوان و تصريح كرد: آموزش و اطلاع‌رساني بهترين روش پيشگيري از اين بيماري است چراكه به علت تنوع گروه هدف و گستره جغرافيايي نمي‌توان يك نسخه واحد براي گروه‌هاي هدف پيچيد.

وي عنوان كرد: بايد پذيرفت كه بيماري‌هايي مانند ايدز نيز جزئي از زندگي امروزه جامعه بشري است و نمي‌توان با كتمان آن و پاك كردن صورت‌مسئله، انتظار حل اين معضل را داشت كه در ريشه‌يابي آن همانند بسياري ديگر از مشكلات جوامع امروزي، به مؤلفه‌هاي اجتماعي و فرهنگي مي‌رسيم، حوزه‌هايي كه در صورت توجه و تقويت، نخستين و مستحكم‌ترين سد در برابر موج‌هاي فزاينده بحران‌هايي مانند افزايش آمار ابتلا به بيماري ايدز خواهند بود، همان‌گونه كه اظهارنظرهاي كارشناسان حاكي از كم‌كاري‌ها در اين حوزه طي ساليان گذشته است.

دكترفياضي اظهار كرد: البته اين نكته نيز نبايد ازنظر دور بماند كه اقدامات پيشگيرانه در حوزه بيماري ايدز تنها محدود به دستگاه‌ها و مسئولان بهداشت و درمان نمي‌شود و بدون ترديد تغيير نگرش در بين عموم مردم لازمه دستيابي به جامعه‌اي آگاه و آماده در برابر بيماري‌هايي مانند ايدز و حتي ساير معضلات فرهنگي و اجتماعي است.

در اين كنفرانس دكتر زهر شيراني به اپيدميولوژي بيماري ايدز پرداخت و گفت:بدون شك مهمترين وبزرگترين بلاي جامعه بشري پس از جنگ دوم جهاني ،ايدز ميباشد اولين موارد بيماري در امريكا بروز كرد . كه بعداز مدت كوتاهي گزارشاتي در اروپا و آفريقا و نهايتا آسيا  ارائه شد كه نشانگر گستردگي اين بيماري بود.

معاونت بهداشتي شبكه بهداشت و درمان شهرستان بروجن گفت:امروزه كليه كشورهاي جهان آلوده به ويروس ايدز هستندگرچه برخي از اين كشورها  بدليل عدم امكانات تشخيصي و يا سياست مخفي نگهداشتن موارد بيماري وجود آلودگي را منعكس نكرده اند.

دكترشيراني افزود: ايدز به مجموعه نشانه هاي نقص سيستم ايمني اكتسابي بدن اطلاق ميشود. موارد اوليه بيماري در سال 1981 يعني درسال 1359 در بين همجنس بازان آمريكا  گزارش شد و ديري نگذشت كه مواردي دربين معتادين تزريقي و دريافت كنندگان فراوردهاي خوني گزارش و در سال 1983 ويروس عامل بيماري كشف شد و اعلام گرديد كه بيماري مسري است.

وي افزود: در سال 1985 امكانات آزمايشگاهي براي تشخيص عامل بيماري در تمام دنيا عرضه شد. و از آن زمان مشخص شد كه بيماري مرز را نشناخته و هيچ كشوري را در امان نميگذارد

دكتر شيراني به تعريف ، راه سرايت وانتقال عامل بيماري‏ ‏، سير بيماري، علائم و نشانه هاي بيماري، تشخيص، راههايي كه ويروس ايدز از طريق آنها منتقل نمي شود، راههاي پيشگيري وكنترل و مبارزه با بيماري در اين كنفرانس پرداخت.

 يكم دسامبر برابر با دهم آذر ماه هرساله روز جهاني ايدز مي باشد ،هفته اطلاع رساني (10 16آذر) به شناخت، پيشگيري بيماري ايدز مي باشد كه شعار روز جهاني ايدز در سال 95: مهار همه گيري اچ آي وي / ايدز با اطلاع رساني، پيشگيري، تشخيص زود هنگام، درمان و حمايت از مبتلايان فرهنگ‌سازي و اطلاع رساني لازمه تحقق اهداف پيشگيرانه در حوزه ايدز

 
 
 
 
 
 
تعداد بازدید:
132
نویسنده:
محسن سيدين بروجني
منبع:
روابط عمومي شبكه بهداشت و درمان شهرستان بروجن
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس : بروجن ،ابتداي جاده سياسرد ،شبكه بهداشت شهرستان بروجن
كدپستي : 8871683517                 تلفن :34259000-038
دور نگار :  34245617-038
تاریخ بروز رسانی 1403/02/06
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal